Slider 3 - Erdőjárók Kalauza
Erdőjárók Kalauza

Ügyfél: Kazincy Múzeum, Sátoraljaújhely

Formátum: weboldal

Slider 3 - Erdőjárók Kalauza
Erdőjárók Kalauza

Ügyfél: Kazincy Múzeum, Sátoraljaújhely

Formátum: weboldal

A Kazincy Múzeum kiállítása a zempléni élővilágot mutatja be. A tárlat négy terme egy mai modern lakás beosztását követi.

Panoráma képek száma: 8 db Nyelv: magyar

 

A lakás előszobájában a hegyvidék tájképét leginkább meghatározó vulkáni folyamatok kőzeteit, ásványait és ősmaradványait mutatják be. Ezek nemcsak a korabeli települések alapját adták, hanem működő kőbányáiból ma is naponta épülnek utak.

A konyha az itt élők legnevezetesebb értéke, a szőlős és gyümölcsös kertek helyszínéül szolgál. A Tokaj—Hegyalján sok évszázadon át művelt táj ma is feltűnő. Az ember formálta vidék messziről sivár ültetvénynek látszik, ám aki benne él, rácsodálkozhat a színes vadvirágok tömegére, érezheti a kakukkfű illatát, hallhatja a rovarok és madarak hangját, láthatja mozgalmaikat.

A fürdőszoba emlékeztet arra, hogy nekünk is mennyire fontos elemünk a víz. A Bodrog árterének vadvizei európai szinten is páratlanul gazdagok növényekben, állatokban. A környező hegyek forrásaiból a vidék iható, tiszta vize származik, emellett a hegyi patakokban különös állatok élnek.

A nappali jellegéből adódóan szentélye a pihenésnek, az elmélyült gondolkodásnak, a kultúra és tudomány művelésének. A természetben az erdők azok, ahová akár csak időnként, egy-egy órára betérve is felfrissülhetünk. Az itt élő fák méretükkel és korukkal is tekintélyt parancsolnak. Rá kell jönnünk, hogy nélkülük mi sem élhetnénk sokáig. Ezek az élő közösségek, az erdők mutatják azt, hogy évszázadnyi időkre mennyire élhető a környékünk. Az erdő faanyaga, gombái és vadjai csak akkor szolgálnak nekünk és unokáinknak, ha a természet tisztaságát megőrizzük.

​A virtuális séta jellemzői

  • HTML5 projekt

  • panorámakép választó menü

  • a kiállított állatokról részletes fotók, leírások tekinthetők meg

  • az állatok egy részének a hangja is meghallgatható

Kapcsolatfelvétel