Premio Pro Arte 2010

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot Elekes Botond kabinetfőnök képviselte az eseményen, ahol több jeles vendég között megjelent Paolo Avezzú az ANCI képviseletében, Anita Baldi, az AIG főtitkára, valamint Daniel Vladimirov, a Római Bolgár Kulturális Intézet igazgatója. Az egybegyűlteket dr. Kovács Péter, a Római Magyar Akadémia igazgatója üdvözölte.

A nemzetközi jelentőségű Premio ProArte Díj fiatalok számára ad lehetőséget innovatív, értékes kulturális projektek megvalósítására A díj szervezői minden évben felkérnek egy európai országot, hogy az olasz féllel együtt végezze a koordinációt, valamint saját lakossága körében meghirdetve több kategóriában nyújtson pályázati lehetőséget a díjra. E megtisztelő feladatra ezúttal Magyarországot kérték fel, így a pályamunkák gyűjtése hazánkban történik.
A díjat Magyarországon koordináló KultúrPont Iroda képviseletében Kovács Imre vett részt a római eseményen.

A ceremónián átadták az olasz és a magyar szekció legjobbjainak szánt diplomákat, magyar részről Legány Csaba, Németh Attila és Véglesi Gergely szerepeltek a díjazottak között, míg a különdíjat - Premio Speciale - az AREA MHC Kft (ügyvezető: Németh Bálint) gyártotta Budapest Get Engaged videó kapta, Mészáros István rendezésében, a Balkan Fanatic zenéjével.

Az ünnepélyes díjátadót hangverseny zárta, ahol magyar és olasz klasszikus műveket hallhattak a megjelentek.

Forrás: kulturpont.hu

Kapcsolatfelvétel