News:
dunafoldvar.jpg

Unesco Award-Winning Product

award3dtour.eu is the only 360° virtual tour provider company awarded with a UNESCO prize.

Read more...

Home
Pro Arte nemzetközi díjat nyert magyarok PDF Print Email

Pro Arte nemzetközi díjat nyertekek fiatal magyar alkotók egyebek mellett a turizmusban kiválóan hasznosítható film és projektek ötletekért.

A Budapest Get Engaged, a Lovasíjászat, mint Hungaricum, a Pécs Cantat - a turizmusban kiválóan hasznosítható film és projektek ötletek mellett- a Virtuális graffiti és a Színek kertje színek nélkül c. pályázatok három „rendes”, egy kiemelt, és egy különdíjat kaptak az olasz zsűritől.

A díjat megalapító Circuito Pro Arte egyesület Európa 15 országában tevékenykedik. Az általuk odaítélt díj nagy presztízst jelent, ugyanakkor a díjazott projekt szakmai segítséget és publicitást is kap a továbbfejlesztéshez. A Pro Arte egyesület 2008-ban Romániát, a következő évben Bulgáriát, tavaly Magyarországot választotta szakmai partnerének.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban Elekes Botond kabinetfőnök köszöntötte a díjazottakat. Michele Viola, az olasz projektvezető kiemelte a magyarok aktív részvételét (44 magyar pályázat érkezett be), s rámutatott, elsősorban nem oklevelek átadása, hanem az új ötletek ösztönzése, és nemzetközi kapcsolatteremtés a céljuk.

A Budapest Get Engaged reklámfilmként váratlan sikert aratott Youtube-on, és már a MALÉV fedélzeti filmként is vetíti. Az alkotók világszerte ismert magyar találmányokra építve egy dinamikus, vidám, kreatív Budapestet mutatnak be.

A lovasíjászat, mint hungaricum példa arra, miként lehet a hagyományőrzést, a sportot, a közösségépítést népszerű formában összekapcsolni. Bejelentették, hogy a lovasíjászat hivatalos sportág lesz Magyarországon.

A Pécs Cantat pályázat célja, hogy a Pécs 2010 EKF mintájára más, Európa Kulturális Fővárosa címet viselő városok is átvegyék a nemzetközi kórusfesztiválok megrendezését, és a köztereken a nézők bevonásával megvalósuljon az éneklő városok projekt.

Városarculati szempontból jelentős ötlet a Virtuális graffiti pályázat, melynek célja, hogy a valóságos térből a virtuális térbe terelje a graffiti készítőit. A virtuális graffitik tárolhatók, megőrizhetők, bemutathatók, nemzetközi és hazai porondon megmérethetőek lennének. A Színek kertje színek nélkül c. projekt olyan tereket hozna létre, amelyek a formájukkal és anyagukkal közvetíteni tudnának egy-egy színt a nem látó emberek számára.

Turizmus Online