News:
richter.jpg

Unesco Award-Winning Product

award3dtour.eu is the only 360° virtual tour provider company awarded with a UNESCO prize.

Read more...

Home
Ma adják át a Premio ProArte Nemzetközi Díjat PDF Print Email

Tehetséges magyar fiatalokat díjazott a Premio ProArte Díj zsűrije. Az elismeréseket csütörtökön adják át Budapesten, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a szervező, Hungarofest - Kultúrpont Iroda. A kulturális és művészeti tematikájú pályázatra 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várták.
 
 A Premio Pro Arte Díj a magyar soros EU-elnökség egyik programja. Az olasz kezdeményezésű ötletpályázatot minden évben egy olasz és egy nemzetközi szekcióban hirdetik meg. Ez utóbbi tavaly Magyarország volt. Olaszországban november végén volt a díjátadó. A magyarországi közvélemény most ismerheti meg a díjazottakat.

A Premio ProArte Díj kapcsán három, úgynevezett "rendes" és egy kiemelt díj
született. Utóbbi az olasz köztársasági elnök érdemérmét nyeri el, rajtuk kívül
egy különdíjast is választott a szakmai zsűri. Így kapott elismerést a Budapest Get Engaged című imázsfilm, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa kapcsán nagy sikerrel szervezett Pécs Cantat című projekt, a Legány Csaba által a budapesti graffitik "újrahasznosításáról" szóló Virtuális graffiti című kezdeményezés, a Lovasíjászat, mint hungarikum valamint a Színek kertje színek nélkül elnevezésű munka.

Hajdú Online