News:
lighthouse3.jpg

Unesco Award-Winning Product

award3dtour.eu is the only 360° virtual tour provider company awarded with a UNESCO prize.

Read more...

Did you know?

In cyberspace, a site with a virtual tour and interactive media will receive 38% more views than a competitor’s site that is lacking media. (Pew Internet Life Study)Home
Átadták a Premio ProArte díjait PDF Print Email

Németh Bálint kapta az olasz köztársasági elnök érdemérmét, Balog Réka pedig különdíjas lett a Premio ProArte Díj zsűrije döntése szerint.

Az olasz kezdeményezésű ötletpályázat 2010-es nemzetközi meghívottja Magyarország volt, a három "rendes" díjat már tavaly november 25-én átadták Rómában, de annyira tetszettek az olasz bizottságnak a magyar fiatalok munkái, hogy kiemelt és különdíjat is kiosztottak, ezeket január 27-én, Budapesten adták át- mondta a Független Hírügynökségnek Székely Edit, a Hungarofest KultúrPontIrodájának vezetője.Az olasz kezdeményezésű kulturális és művészeti tematikájú pályázatra három éve minden évben meghívnak egy vendég országot. 2008-

ban Románia, 2009-ben Bulgária, 2010-ben pedig Magyarország volt a nemzetközi szekció meghívottja. Minden évben van egy központi téma is: tavaly az UNESCO Kultúrák közeledésének nemzetközi éve inspirálta a munkákat. 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezését várták. Negyvennégy magyar pályázat érkezett be. Három munkát már tavaly november 25-én díjaztak Rómában: Véglesi Gergely Színek kertje színek nélkül című projektje, Németh Attila A lovasíjászat, mint hungarikum című munkája és Legány Csaba Virtuális graffiti elnevezésű alkotása kapott "rendes" díjat.

Az olasz bizottságnak annyira tetszettek a magyar munkák, hogy úgy döntöttek, kiosztanak további két elismerést: az olasz köztársasági elnök érdemérmét Németh Bálint kapta Budapest Get Engaged című imázsfilmjéért, a különdíjat pedig Balog Réka vehette át Pécs Cantat - Európa Éneklő Kulturális Fővárosa című projektjéért. Utóbbi két díjat január 27-én adták át Budapesten, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban.

Független hírügynökség, Népszava, Borsod Online, Érd Online, Szabolcs Online